Elvte DESIGNSALON Forretningsmodeller for IoT – tingenes internet

Seneste Designsalon handlede om den fagre nye verden. Preben Mejer fortalte os blandt andet om mulighederne indenfor Wearables, Big Data og Liquid Computing. På næste salon tager vi fat om alle mulighederne og prøver at omsætte nogle af dem til sund forretning.

Vi har faktisk brug for Internet of Things (IoT), fordi vi gerne vil gøre livet nemmere for os selv ved at lade ting udføre banale opgaver i samarbejde med andre ting, på basis af hvad de i fællesskab sanser og indhenter af data på internettet. Udviklingen handler om effektivitet og her kommer designfaget ind.

I gamle dag kogte vi vand i en kedel af jern. På et tidspunkt fik kedlen en fløjte, en slags sensor, der gjorde betjeningen lidt lettere. Siden fik vi el-kedlen, som sanser vandets temperatur og reagerer ved at slukke, når vandet koger. Nyeste skridt er at man kan tænde for kedlen med sin mobiltelefon.

Kombinationen af elektroniske sensorer og adgang til internettet giver fysiske ting en kapacitet, som i nogle situationer overgår vores egen formåen.

Som designer er det vigtigt at forstå at udnytte mulighederne. Lige nu. Teknologierne nu er så modne, at de har forladt laboratorierne og i dag er anvendelige i mange sammenhænge. Og lige så vigtigt er det at kunne kigge ud over teknologifascinationen og frasortere løsninger uden reel værdi.

Salonen giver eksempler på, hvordan man udvikler nye forretningsmodeller, der kombinerer kendte produkter med ny teknologi. Undervejs får vi også selv mulighed for udvikle ny modeller.

Om Peter Dreyer
Peter var sammen med Preben Mejer blandt pionererne i udrulningen af internettet i Danmark og Peter fulgte siden med Preben over i Innovation Lab, hvor han fungerede som projektchef. I dag fokuserer han sin aktiviteter omkring tingenes internet, dels som stifter af en række start-ups, dels som rådgiver for virksomheder, der ønsker at tænke IoT ind i produkt og produktion.
Praktisk:
Hvornår: Den 27. Oktober 16.00-18.00
Sted: Navitas, Inge Lehmanns Gade 10, 6. Sal, lokale 620
Arrangementet er gratis

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.