VOLA VOILÀ!

DESIGNSALONs besøg på VOLA i Horsens var et besøg på en virksomhed, der er designdrevet og designdedikeret og med et klart businessmål. Ingen kompromis på design og kvalitet. Her har man kontrol over hele processen og alle produktionens led. Det er ikke bare Dansk Design men også dansk produceret, og det sælger. Det ses blandt andet på et stigende salg i udlandet og senest med en voldsom vækst i Asien.

De første VOLA armaturer blev designet til Nationalbanken i København af Arne Jacobsen, der næppe behøver en nærmere præsentation. Det blev VOLAs begyndelse på et kontinuerligt samarbejde mellem designere og producent, der har været bærende for virksomheden frem til i dag og for VOLAs succes. Det er en virksomhed, som ikke ligger inde med et kæmpe lager, men som producerer ud fra bestillinger, og bestillingskurven er stigende. Der er en produktionstid på ca. fem dage for de fleste produkter, og det kan lade sig gøre, fordi VOLA gennem flere år har effektiviseret og forfinet sin produktion blandt andet med robotter, men uden at det har betydet afskedigelser af medarbejder. En effektivisering og en udnyttelse af ressourcer ud fra Lean Princippet.

Aarhus Arkitekter designer
Torben Madsen er chefdesigner hos Aarhus Arkitekterne A/S og har siden 2006 videreudviklet og designet VOLA serien. Torben, der stod for arrangementet, fortalte i sit oplæg om udfordringerne i udviklingen af VOLA produkter, og om et spændende samarbejde, hvor ordet kompromis på design er ikke eksisterende og, hvor ”…det er bare lige” aldrig er ”bare lige”. Efter Torbens oplæg fik vi en grundig rundvisning og gennemgang af hele produktionen af Lars Arentoft. Et unikt og spektakulært indblik i, hvad der faktisk kendetegner Dansk Design, når det er bedst.

LIDT FAKTA:
Aarhus Arkitekterne har designet VOLA Academy, VOLA showrooms og VOLA produkter siden 2006. Aarhus Arkitekterne A/S tegnede ombygningen af VOLA virksomhedens domicil i Horsens i 1998 og også udvidelsen i 2003. Og Aarhus Arkitekterne har endvidere designet flere af VOLA showrooms rundt omkring i verden.

Vola: http://dk.vola.com/
Aarhus Arkitekterne: http://aa-a.dk/