Mette Bella Frandsen

For mig er design det at se tingene i et andet perspektiv og stille de skæve spørgsmål. Jeg er uddannet som tekstildesigner og grafiker. Det æstetiske er altid fundamentet for mit arbejde, men produktet og processerne er forskellige. I mit daglige arbejde som grafiker handler det om at skabe et klart og tydeligt visuelt budskab. Samtidig er design for mig både produkt og proces. Min arbejdsproces er også på en måde det produkt jeg leverer.

At væve er mit ældste håndværk, og som tekstildesigner arbejder jeg primært med vævede tekstiler. Farver, garnets kvalitet og struktur bliver nye flader – når jeg væver, vil jeg nå frem til tekstiler der er smukke og interessante at se på og dejlige at bruge. Men som designer er det også mit arbejde at se opgaven i et andet perspektiv. At stille alle de dumme, skæve og besværlige spørgsmål. Måske derfor føler jeg mig også forpligtet til at bruge min kreativitet til at forholde mig til miljøproblematikken og give gamle ting nyt liv. Jeg er optaget af re-design og frihåndsbroderi. Her bruger jeg både min evne til at vende tingene på hovedet, men også mine håndværksevner og min æstetiske sans. Resultatet skal jo være både ordentligt, smukt og brugbart. Det gør mig stolt når en gammel sofa bliver til fire rejsetasker, eller en plet på skjorten bliver dækket af en myre.

Mit æstetiske blik er veltrænet og skarpt. Jeg er bevidst om at jeg altid kan lære mere, og jeg holder af udfordringer. Men samtidig forbeholder jeg mig i kraft af min erfaring, æstetiske sans og faglige bredde retten til at have en mening om godt – og af og til dårligt – design. Det er ikke lige gyldigt, tværtimod.