Mette Greta Bjerregaard

Min baggrund som beklædningsdesigner har givet mig en meget tekstil tilgang til modeaccessories, som er det fagområde, jeg beskæftiger mig med i dag.

I mit firma Mette Greta Couture Accessories fremstiller jeg håndsyet tilbehør, så som hovedbeklædning håndsyet på bestilling eller dameslips/sløjfer i mini-serier. Når jeg laver hovedpynt til en brud for eksempel, er dialogen med kunden essentiel. Der laves prøvninger og rettes til. I denne proces har jeg stor fokus på farver, detaljer og materialer, så hovedbeklædningen fremstår i harmoni med kundens øvrige look.

I min nyligt åbnede butik, Éphémère, i hjertet af Aarhus, har jeg et omhyggeligt udvalgt sortiment af tørklæder, hatte og cashmere strik, gerne med håndlavet, europæisk eller bæredygtig produktionsprofil. Med butikken håber jeg at kunne inspirere til en mere bæredygtig forbrugsadfærd.

I kraft af min uddannelse fra den franske Haute Couture skole L´École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne, i Paris og med efterfølgende mange år i den parisiske modeverden, er modens håndværk og Haute Couture, stadig min største inspirationskilde og drivkraft. I mit kreative virke syr jeg det meste i hånden og bruger fortrinsvis naturmaterialer som silke og uld.